pühapäev, 5. märts 2017

Semestrivaheaeg

Vaheaeg oli väga tihedalt sisustatud ja ilmatult põnev. Laupäeval käisin Viktoria ja Lauraga (tema sõbrannaga) Linzis kinos vaatamas "Timm Thaler ehk müüdud naer". Väga nauditav film, kuna olen raamatut juba lugenud.

Vaheaja esmaspäeval sõitsin Salzburgi ning muidugi külastasin Mozarti sünni- ja elumaja. Õnneks või kahjuks käisin seal üksinda, sest Choche ei saanud tulla. Kui juba Salzburgis olin, siis mõtlesin, et võiksin oma tugiisikuga ka kohtuda. Meil oli põnev jutuajamine ja aeg lendas linnutiivul. Peale Salzburgi läksin oma klassiõe juurde aega veetma. Sain maitsa erilisi türgi roogi, samuti ka viinereid, sest neid tavalisest poest ei leia.


Mozarti sünnimajas

Osake sünnimaja muuseumist

Salzburg













Teisipäeval külastasime Mauthauseni. Ilm oli ka selleks kohaks väga sobilik - vihmane ja kõle. Meie giidiks oli Lauren, kes on seal varem käinud. Tähtsamad kohad said meil läbitud ning mitmed kohad on ikka veel silme ees. Kes ei tea, mis koht on Mauthausen, siis see on Austria suurim juutide kontsentratsioonilaager.







Tuba kõigi nimedega

Kolmapäeva hommikul otsustasime minna Bratislavasse, kuna see on lihtsalt liiga lähedal, et mitte külastada. Tähtsamad kohad said läbitud meie kohaliku giidi abiga. Ülevalt künkalt, kindluse kõrvalt avanes kaunis vaade vanalinnale.
Bratislava ülikool




Bratislava kindlus

Presidendi elukoht


Ilmatumalt suur rongijaam




Reedese vabariigi aastapäeva veetsin oma kalli eestlase Triinu juures. Koos vaatasime paraadi, Eesti lipp näpus. Hiljem tegime Eesti-teemalise fotosessiooni. Õhtul vaatasin Gracega Harry Potteri viimast osa. Vahetusõpilasena avastad kui "relatable" on Harry Potter.


Pühapäeval käisime Viini lähedal ühe vahetusõpilase juures saunas. Kui pole kuus kuud sauna saanud, haarad igast võimalusest, et minna. Kasutasime juhust ja käisime ka ühes muuseumis, Mumokis (Modernse kunsti muuseumis)

Avastasin ka midagi Eesti lipu toonides
Tschüss,
Anu

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar